Достапни линкови

Баросо - Европа мора да стане „Федерација на држави“


Претседателот на Европската Комисија упати повик Европската Унија да стане федерација на држави.
Во говорот во Европскиот Парламент, Баросо изјави дека не зборува за „супер држава“ туку дека ЕУ секогаш ке остане збир на делови доколку Унијата не се продлабочи.
Според Баросо, старите идеи неможат веке да функционираат и нема да го спасат еврото. Планот за супервизорски механизам врз сите банки, Баросо го нарече, голем чекор кон банкарска унија.
XS
SM
MD
LG