Достапни линкови

Вацлав Клаус разочаран од Западот


Чешкиот претседател Вацлав Клаус
Чешкиот претседател Вацлав Клаус на еден денешен меѓународен собир во Прага изјави дека е разочаран од Западот, бидејќи му се враќа на социјализмот, односно на општетството со кое управува државата. Како најважни закани за либералната демократија и пазарното стопанство Клаус ги наведе: губењето на традиционалните вредности, популизмот и демагогијата на демократските политичари, како и се поголемата моќ на судовите.
XS
SM
MD
LG