Достапни линкови

Во минатиот месец пораст на трошоците на живот


Трошоците на животот во Македонија, мерени преку цените на стоките и на услугите за лична потрошувачка, во август, во однос на јули годинава, се зголемени за 1,5 отсто, а во однос на август лани за 3,7 проценти, објави Државниот завод за статистика. Најголем пораст е забележан во групата, „домување, вода, електрика, гас и други горива и тоа за 5,9 отсто“.
XS
SM
MD
LG