Достапни линкови

Светските берзи во пораст


Берзите во светот бележат пораст што се толкува како знак дека инвеститорите го поздравуваат планот на Европската централна банка за купување државни обврзници од земјите во еврозоната кои се соочуваат со должнички проблеми. По вчерашниот потег на Европската централна банка трошоците за позајмување на Шпанија и Италија паднаа, што е и главната цел на планот.
XS
SM
MD
LG