Достапни линкови

Поткупот на корпорациите во странство поголем во 2011


Во новиот извештај на Транспаренси Интернешенл се наведува дека поткупот на коорпорациите во странски земји бил во пораст во 2011 година.
Владите на земјите не биле многу загрижени да се борат против поткупот поради глобалната економска криза. Најмногу напори вложиле САД и Германија во борбата против поткупот.
XS
SM
MD
LG