Достапни линкови

Македонија на 80 место по конкурентност во светот


Во новиот извештај на Светскиот економски форум Македонија е рангирана на 80 место според конкурентноста на нејзината економија. Во извештајот кој е правен според јавните податоци и истражувања меѓу бизнисмените се наведува дека најконкурентна меѓу 144 економии во светот е швајцарската. Во извештајот се додава дека Соединетите држави остануваат светски лидери во иновативност, конкуретноста им опаѓа веќе четврта година и сега се наоѓаат на 7 место.
XS
SM
MD
LG