Достапни линкови

Романија сака во еврозоната


Романскиот претседател Трајан Басеску.
Романскиот претседател Трајан Басеску изјави дека државата ги задржува целите да биде дел од еврозоната во 2015 година.
Романија и другите држави кои не се членки на еврозоната, треба да најдат своја формула да учествуваат во тој процес на интегрирање на банкарскиот систем, изјави Басеску.
Тој појасни дека многу е важно исполнување на критериумите за членство во еврозоната да биде приоритет бидејќи „нема да може да се издржи во преодна ситуација“.
Басеску вели дека Романија има неопходни претпоставки за тој процес и оти не ја променува целта за членство во еврозоната во 2015 година.
XS
SM
MD
LG