Достапни линкови

Активни 13 пожари во Македонија


Во Македонија, според последните информации од Центарот за управување со кризи, активни се 13 пожари.
Кај Националниот парк „Јасен“ гори сува трева, ниска, мешана и борова шума. Нов активен пожар е појавен на врвот Љуботен. Пожарот е префрлен од косовска страна. Гори сува трева и постои можност да зафати букова шума.
Во утринските часови обновен е пожарот на планината Бистра кај местото „Брзовец“-Лазарополе, национален парк „Маврово“. Реактивиран е пожарот и кај с.Бунец, каде што се зафатени сува трева и смрека.
Пожар има и во општина Македонски Брод, на планината Кожуф, во општина Чашка.
Пожарот на потегот село Полаки и село Костин Дол, општина Кочани, поради ветерот се прошири кон местото „Бочвенец“ во атарот на село Речани.
XS
SM
MD
LG