Достапни линкови

Шангајската организација за соработка ги крши човековите права?


Самит на Шангајската организација за соработка
Меѓународната организација за човекови права со седиште во Париз соопшти дека Шангајската организација за соработка била користена како средство за кршење на човековите права. Според извештајот, земјите-членки ја користат правната рамка на шангајската организација како изговор да ги игнорираат меѓународните мерки за заштита на човековите права.
Шангајската конвенција ги обврзува сите членки да ги прифатат обвинувањата од друга земја за тероризам, дури и без докази, а притоа ги поддржуваат и барањата за екстрадација.
XS
SM
MD
LG