Достапни линкови

Кацин - Белград подготвен за чекор напред


Известувачот на Европскиот Парламент за Србија, Јелко Кацин и претседателот на Србија Томислав Николиќ.
Известувачот на Европскиот Парламент за Србија, Јелко Кацин денеска рече дека сите претставнци на Република Србија со кои се состанал во текот на посетата во Белград, посветени се на тоа да направат напредок и да учествуваат на меѓународните собири на кои се присутни и претставниците од Приштина.
Тој потсети деке еден од политичките критериуми за добивање датум за отпочнување на преговори за Србија на една страна е целосна имплементација на договореното во дијалогот со Белград и Приштина, а на друга дека е многу важна најавата на највисоките претставници на Србија дека се подготвени за продолжување на дијалогот со Приштина на високо, односно на највисоко политичко ниво.
XS
SM
MD
LG