Достапни линкови

Случајот на Тимошенко пред Европскиот суд за човекови права


Адвокатите на Јулија Тимошенко денеска пред Европскиот суд за човекови права го презентираа нејзиниот случај. Тимошенко тврди дека случајот против нејзе е политички мотивирани, дека нема судска ревизија за нејзиното притворање, како и тоа дека условите во затворот се несоодветни и дека таа не добила соодветен пристап до медицинска нега. Расправата во Стразбур доаѓа еден ден пред украинскиот суд да ја слушне жалбата на Тимошенко. Украина може да се соочи со казна доколку Европскиот суд за човекови права донесе пресуда против украинските судски одлуки.
XS
SM
MD
LG