Достапни линкови

Бугарија и Газпром го усогласија договорот за Јужен поток


Бугарија и рускиот енергетски гигант "Газпром" ги усогласиле техничките аспекти за изградбата на делот од гасоводот јужен поток. Во 2010 година бугарската државна енергетска фирма и "Газпром" договорија план за еднакво учество во изградбата и менаџирањето на делот од гасоводот кој ќе поминува на бугарска територија.
XS
SM
MD
LG