Достапни линкови

Македонско-американски проект за борба против криминалот


архива
Зајакнување на македонските капацитети за спречување и справување со криминалот, особено со организираниот криминал и корупцијата, е целта на проектот, кој наскоро ќе почнат да го спроведуваат владите на Македонија и на Соединетите држави. ОВа на денешната прес конференција го соопшти владиниот портпарол Александар Ѓорѓиев најавувајќи дека целите, начините и методологијата на остварување на соработката ќе бидат дефинирани со договор што ќе го потпишат двете држави, а за што Владата ги овласти МВР и Министерството за правда. Договорот во име на САД ќе го потпише американската амбасада во Македонија.
XS
SM
MD
LG