Достапни линкови

Јосиповиќ - средба со Николиќ кога ќе се промени


Претседателот на Хрватска Иво Јосиповиќ.
Претседателот на Хрватска Иво Јосиповиќ изјави дека ќе дојде времр кога тој ќе се сретне со српскиот претседател Томислав Николиќ, но тоа ќе се случи тогаш кога Николиќ ќе покаже дека е поинаков политичар отколку што беше во 90-тите години на минатиот век.

„Повеќе пати сум рекол дека некои негови изјави биле непримерни, како оние околу Вуковар и Сребреница, но верувам дека ќе дојде до промени“, изјавил Јосиповиќ.
Без да се решат проблемите врзани со таквите изјави, нашиот состанок не би имал смисла, рекол хрватскиот претседател.
XS
SM
MD
LG