Достапни линкови

Активни пожарите во Тетовско, Зелениково и во Липково


Илустрација.
Дирекцијата за заштита и спасување соопшти дека се уште се активни пожарите во селото Одри, Теарце и во село Вражале, општина Зелениково, а огнената стихија во село Стрима, општина Липково е активен, но под контрола.

Локализирани се пожарите во Шумскиот резерват „Јасен“, кај селото Тажево во правец на селото Белица, во месноста викана Чукара, кај Црешево во Македонски Брод, кај велешките села Бањица, Рлевци и Лисиче, над градот Дебар и кај Аме Балиште и во Кратово.
XS
SM
MD
LG