Достапни линкови

Ставрески- владата нема да ги зголеми даноците


Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески.
Владате нема да ги зголеми даноците и засега смета дека ќе нема потреба од нов ребаланс на Буџетот, изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески. Тој вели дека во кризата што постои во Европа и има длабоки последици и врз македонската економија најважно е Буџетот да ја помогне ликвидноста на стопанството. Според него, Владата ќе направи се што може за поддршка на реалниот сектор, а Буџетот е позициониран со сите средства што се на располагање на државата да се помогне да се одржи ликвидноста на економијата, за последиците врз реалниот сектор да бидат помали.
XS
SM
MD
LG