Достапни линкови

Македонија освои три бронзени медали на Балканијадата по информатика


Македонија освои три бронзени медали на 20-тата Балканијада по информатика, што се одржа во Белград. На овој натпревар учествуваа шест натпреварувачи од земјата, од кои четири се натпреваруваа во официјална и два во неофицијална конкуренција.

На годинашната балканска Олимпијада по информатика официјално учествуваа 34 натпреварувачи од најдобрите средношколци од Југоисточна Европа од областа на компјутерските науки, одбрани преку националните натпревари во програмирање во девет земји.
XS
SM
MD
LG