Достапни линкови

Мјанмар - се укинува медиумската цензура


Властите на Мјанмар објавија дека официјално ја укинуваат цензурата не медиумите во оваа држава во јуо-источна Азија.
Се укинува практиката, новинарите да ги поднесат своиоте материјали до државната цензура пред тие јавно да бидат објавени.
Ова, како што се оценува, е голем ден за новинарите во Мјанмар каде во рамките на реформите, од затвор беше ослободена и лидерката на опозицијата Аунг Сан Су Кји која на изборите доби место во Парламентот.
XS
SM
MD
LG