Достапни линкови

Генерал Демпси пристигна во Авганистан


Шефот на американскиот генералштаб Мартин Демпси пристигна во Авганистан на разговори со коалицијата предводена од Сад и со авганистанските офицери.До посетата доаѓа по повеќето напади кои се случија во Авганистан, во кои безбедносните сили употребија оружје и беа убиени 10 лица во последните две недели.

Последниот напад се случи во провинцијата Кандахар,кога човек во авганистанска полициска униформа застрела и уби меѓународен службеник.Демпси рече дека овие случувања ќе бидат главна тема за време на наеговата посета.

XS
SM
MD
LG