Достапни линкови

Кина ја суспендираше смртната казна за Гу Каилаи


Судот во Кина ја предаде Гу Каилаи,жената на поранешниот комунистички партиски лидер Бо Хилаи,суспендирајќи ја смрттната казна за убиството на британски човек.Со суспендирањето, казната обично се менува во казна затвор на повеќе години.Гу призна во Судот дека го отрула Неил Хеивод со кого таа и нејзиниот маж имале бизнис реалции.Убиството предизвика политички скандал и ја уништи кариерата на нејзиниот сопруг кој беше меѓу првите лидери на комунистичката партија.
XS
SM
MD
LG