Достапни линкови

Авганистан-Британски војник убиен во Хелманд


Британија потврди дека британски војник е убиен во Авганистан.Министерството за одбрана соопшти дека војникот загинал во непријателски оган запален во провинцијата Хеламанд. Нема понатамошни детали за иденитетот на војникот. Со ова бројот на загинати британски војници во Авганистан изнесува 425.Британија има 9 500 трупи во Авганистан Нивната база е во Хелманд каде тие се борат со талибанците.
XS
SM
MD
LG