Достапни линкови

ОН во обид за нова стратегија за Сирија


Сирија
Обединетите нации донесоа вчера одлука да ја завршат набљудувачката мисија во Сирија. Петте постојани членки на Советот за Безбедност,неколкуте клучни арапскли држави и Турција денеска ќе оддржат состанок на кој ќе разговараат кои се следните чекори што ќе ги преземат.Вчера заменик – шефот на мировните мисиии Едмонд Мулет изјави дека сириската влада и бунтовниците сами го избрале „патот на војната.“ Одлуката на ОН доаѓа две недели откако поранешниот генерален секретар Кофи Анан се откажа од медијаторската улога по неуспехот од 4 месечното примирје.
XS
SM
MD
LG