Достапни линкови

Џиабао-Кина ќе ги исполни економските цели


Кинескиот премиер Вен Џиабао
Кинескиот премиер Вен Џиабао изјави дека земјата најверојатно ќе може да ги исполни економските цели поставени за оваа година и покрај забавувањето на растот во јули.
Според него, индустриската активност се подобрува, но економијата е се уште нестабилна и може и натаму да се соочи со тешкотии.
XS
SM
MD
LG