Достапни линкови

Казна за навреда на Фејсбук


Основниот суд во Велес ја изрече првата казна за навреда на Фејсбук. Осуден е член на организацискиот одбор на „Рациновите средби“кој во 2010 незадоволен од новинарски текст, го „нападнал“ новинарот на Фејсбук.

Обвинетиот во текот на постапката тврдел дека профилот не е негов, но вештачењето го покажало спротивното.

Изречена е условна казна од 100 евра доколку во следните две години го повтори делото.
XS
SM
MD
LG