Достапни линкови

За крај на надгледуваната независност на Косово


Министерството за надворешни работи на Косово најавува спектакуларно одбележување на крајот на надгледуваната независност на Косово. Своето присуство, освен претставниците на земјите членки на ИСГ, го најавиле меѓународни претставници, шефови на држави од регионот, Европа и светот кakо и и Марти Ахтисари, поранешен посредник во разговорите за решавање на статусот на Косово, американскиот претставник во овој процес, Франк Визнер, како и на Европската заедница, Волфганг Ишингер.
XS
SM
MD
LG