Достапни линкови

Избран претседателот на националното Собрание на Либија


Либиското ново национално собрание го избра поранешниот опозициски лидер Мухамед Магриеф за претседател на институцијата. Магариеф, кој е модерен исламист освен што го предводи собранието, ќе именува и перeмиер, ќе усвојува закони и ќе ја води Либија низ парламентарните избори, откако ќе биде изготвен новиот устав во наредната година.
XS
SM
MD
LG