Достапни линкови

Шумските пожари на Пелопонез и Света Гора


Шумските пожари на југот на Грција доведоа до затварање на автопатот на полуостровот Пелопонез. Полицијата соопшти дека патот е затврен кај местата Мегалополи и Коринт. Најлоша е состојбата кај Мегалополи, каде пожарот зафатил повеќе од 2.700 хектари. Жителите од неколку села се евакуирани. Денеска избил и пожар и во близина на Света Гора.
XS
SM
MD
LG