Достапни линкови

Судот во Русија ја намали казната на Платон Лебедев


Платон Лебедев.
Судот во Русија ја намали казната на Платон Лебедев за повеќе од 4 години, такашто Лебедев може да излезе на слобода во март 2013-та. Тој му беше соработник на поранешниот руски магнат Михаил Ходоровски. Судот му ја намали казната на вкупно 9 години и осум месеци, и со тоа го исполни барањето на одбраната на Лебедев која бараше казната да му биде смалена на 9 години.
Ходоговски кој беше сопственик на нафтениот гигинт Јукос и неговиот соработник Лебедев се осудени на по13 години затвор за перење на пари и за корупција.
XS
SM
MD
LG