Достапни линкови

Десет на сто пензии во Грција се на „непознат примател“


Грчкото Министерство за труд се обрати до Обвинителството поради нарушување и злоупотреби, поврзани со незаконско делење на пензии во државата, откако истрагата на Министерството покажала дека десет на сто пензии се на „непознат примател“.
Министерството за труд и социјално осигурување разоткри измами со 200 илјади фалсификувани пензии. Се проценува дека доколку се запре нивното исплаќање државата ќе заштеди околу 800 милиони евра годишно.
XS
SM
MD
LG