Достапни линкови

Македонија денеска во т.н. портокалова фаза


Македонија, според најавите на синоптичарите, влегува во т.н. портокалова фаза со температури над 40 степен и УВ индекс 9. Министерството за труд и социјална политика им препорачува на работодавачите да ги заштитат работниците и да избегнуваат да се работи на отворено во периодот од 11 до 17 часот, односно да се воведе работа во две смениВо детските градинки, пр Министерството за здравство препоарчува децата да се изнесуваат на прошетка единствено до 10 часот наутро, , а во домовите за згрижување на стари лица да се преземат мерки за климатизација на просториите или обезбедување на една ладна просторија.
XS
SM
MD
LG