Достапни линкови

Нова владина мерка за поттикнување на вработувањето


Александар Ѓорѓиев, портпарол на македонската влада.
Владата донесе одлука од идната недела да обезбеди четиристотини нови вработувања кај познат работодавач, а во септември ќе следи оглас за работно ангажирање на уште 600 луѓе, изјави портпарол на Владата Александар Ѓорѓиев. Како што изјави тој станува збор за нова владина мерка за поттикнување на вработувањето, со која ќе бидат опфатени вкупно 1.000 невработени луѓе. За првата фаза од проектот се обезбедени 60 милиони денари. Ангажираните ќе работат во период од три месеци, а најмалку половина од нив ќе бидат задржани на работа уште најмалку година дена
XS
SM
MD
LG