Достапни линкови

Клучен состанок на ЕЦБ


Марио Драги
Претседателот на Европската централна банка, Марио Драги е под силен притисок од инвеститорите, европските лидери и од Соединетите Држави да превземе мерки за спас на еврото. На денешниот состанок на банката се гледа како на најголем тест за Марио Драги во досегашното 8-месечно раководење со банката. Европската централна банка нема многу простор за маневрирање за да го задржи својот кредибилитет и да ги стави под контрола долговите на некои земји како Грција, Шпанија и Италија.
XS
SM
MD
LG