Достапни линкови

Ромни ја пофали Полска, а ја критикува Русија


Американскиот републикански претседателски кандидат Мит Ромни.
Американскиот републикански претседателски кандидат Мит Ромни кој е во посета на Варшава, ја пофали Полска за нејзините демократски и економски реформи по падот на комунизмот. Тој рече дека Полска за разлика од Русија е пример за бранител на слободата. Ромни рече дека Русија само ветува напредок кон едно слободно и отворено општество, но нивните обиде се неуспешни. Ромни се сретна со полскиот претседател Бронислав Коморовски и со министерот за надворешни работи, Радослав Сикорски. Тој претходно ги посети Велика Британија и Израел.
XS
SM
MD
LG