Достапни линкови

Активни неколку пожари низ Македонија,но со помал интензитет


Во Валандовско се уште се активни, но со помал интензитет, двата пожари кои избувнаа во попладневните часови во атарот на селата Казандол и Дедели. Како што соопшти Центарот за управување со кризи, пожарот помеѓу селата Љубојно и Долно Дупени е реактивиран. Поради близината на пожарот до првите куќи на село Долно Дупени, луѓето од овие домови се евакуирани. Под контрола е ставен пожарот над Струмица на м.в.Двата пата, а на регионалниот пат Струмица-Валандово распоредени се екипи од Територијалната противпожарна единица Струмица, Валандово и Радовиш со по едно противпожарно возило. Под контрола е ставен и пожарот кај село Нивичино.
XS
SM
MD
LG