Достапни линкови

Досиејата на кодошите јавно на интернет


Претседател на Комисија за верификација на факти Томе Аџиев.
Комисијата за верификација на фатите постапувајќи според новиот закон за лустрација на денешната седница ги потврди решенијата за 11 стари кодоши, иако според стариот Закон таквата одлука за некои од нив беше укината.
Комисијата во рок од три дена јавно ќе ги објави имињата и досиејата на 11 соработници на тајните служби. Имињата и досиејата ќе бидат објавени на интернет страницата на Комисијата.
Дел од членовите на Комисијата сметаат дека со објавувањето на имињата на интернет страницата се крши Уставот и никој не треба да биде јавно жигосан сe додека не се произнесе Управниот суд за нив.
XS
SM
MD
LG