Достапни линкови

Бан Ки Мун ја заврши балканската турнеја


Генералниот секретар на ОН пред да го напушти Сараево последната одредница од неговата Балканска турнеја, изјави дека е импресиониран од динамичноста и посветеноста на регионот кон светла иднина. Но тој изјави и дека пре регионот и понатаму постојат тешки и големи економски, политички и општествени предизвици кои треба да се решат. Тој турнејата ја почна во Словенија, па следеа Хрватска и Црна Гора, потоа ги посети Србија и Косово, па допатува во Македонија, со БиХ заврши со посетата на земјите од поранешна Југославија.
XS
SM
MD
LG