Достапни линкови

Кемерон- Безбедноста на Олимпијадата е топ приоритет


Британскиот премиер Дејвид Камерон изјави дека мерките за заштита на Олимписките игри е најголемата безбедносна операција во мирнодопската историја на Велика Британија. Тој изјави дека полицијата и безбедносните сили не оставаат ништо на случајност со цел да им гарантираат безбедност на луѓето на Олимпијадата. Денеска безбедносните сили испратија борбен авион да пресретне неидентификуван комерцијален авион кој пролетал во ограничениот воздушниот простор над Лондон. Следење било откажано кога комерцијалниот авион повторно услеал да воспсотави врска со контролата.
XS
SM
MD
LG