Достапни линкови

Форд бележи загуби во Европа


Автомобилскиот гигант Форд поради слабата продажба во Европа и намалувањето на профитот соопшти дека оваа година очекува да изгуби повеќе од 1 милијарда долари. На почетокот од годината Форд очекуваше помали загуби. Ревидираните предвидувања доаѓаат откако Форд забележа пад на профитот од 57 отсто во третиот квартал. За да си ги намали трошоците, од Компанијата ќе ги отпуштат привремените работници, ќе затворат фабрики и ќе намалат со производството.
XS
SM
MD
LG