Достапни линкови

Во светот 34.2 милиони луѓе живеат со ХИВ


Американскиот државен секретар Хилари Клинтон.
Американскиот државен секретар Хилари Клинтон изјави дека науката и напорите на јавното здравство ќе овозможат да се замисли свет во кој нема повеќе да постојат ризици од епидемија на СИДА. Клинтон, говорејќи на Меѓународната Конференција за СИДА сепак предупреди дека сексуалните работници, хомосексуалците и другите групи изложени на висок ризик се уште се маргинализирани во поголемиот дел од светот, вклучувајќи ги и земјите од Источна Европа, а тоа му помага на вирусот да се шири.
Во светот сега се регистрирани 34.2 милиони луѓе кои живеат со ХИВ, а секоја година се појавуваат 2,5 милиони нови инфицирани.
XS
SM
MD
LG