Достапни линкови

Вашингтон - конференција за борба против СИДА


Директорот на UNAIDS Мајкл Сидибе
Годишната конференција за борба против СИДА – та во Вашингтон започна со повик за интензивирање на напорите против болеста која покоси 30 милиони животи во изминативе 30 години. Претседателот на Светската Банка Џим Јонг Ли изјави дека сепак на болеста и се гледа крајот. Директорот на
UNAIDS Мајкл Сидибе изјави дека недостасуваат 7 милијарди долари за борбата против оваа болест.
XS
SM
MD
LG