Достапни линкови

19-та Меѓународна Конференција за СИДА во Вашингтон


Во Вашингтон денеска започнува најголемиот состанок посветен на Сидата. Активистите пред состанокот повикаа на побрз глобален одговор на епидемијата од која само минатата година починале 1, 5 милиони луѓе. На 19-та Меѓународна Конференција за СИДА се очекува да присуствуваат 25 илјади луѓе, вклучувајќи политичарите, научници, активисти, како и луѓе со ХИВ и Сида кои треба да ги споделат своите приказни со присутните.
XS
SM
MD
LG