Достапни линкови

ОН- Од Сирија си отишле најмалку 112 илјади луѓе


Сириски бегалци во Турција.
Агенцијата за бегалци на ОН (УНХЦР) денеска соопшти дека бројот на сириски бегалци се зголемил за трипати од април наваму и сега изнесува 112 илјади. Вистинскиот број е многу поголем , бидејќи многу од бегалците се регистрираат дури тогаш кога ќе снемаат сретства, се наведува во извештајто на УНХЦР.
Од регистрираните бегалци на кои организацијата им пружила помош во Ирак, Јордан, Либан и Турција, три-четвртини се жени и деца. Портпарлот на Агенцијата изјави дека многу бегалци зависат исклучиво од хуманитарна помош.
XS
SM
MD
LG