Достапни линкови

САД - невидена суша од 1956 година


World -- Handout image of a map showing the extent to which drought conditions may increase between 2030 and 2039, in a study by National Center for Atmospheric Research (NCAR) scientist Aiguo Dai, released 19Oct2010
САД се соочуваат со најлошата суша од 1956 година.
Според податоците, 55 насто од континеталната територија на САД се соочува со екстремна суша која е закана за родот на пченката посебно на таканаречениот Среден запад.
Сушата од таму, според сознанијата, се шири и кон север и кон запад.
Се смета дека оваа година родот ќе биде намален како во 1988 година.
XS
SM
MD
LG