Достапни линкови

ОН- Криминалот го оштетуваат светот за 870 милијарди долари


Канцеларијата за дроги и криминал на ОН соопшти дека прекуграничниот бизнис од страна на организираните криминални групи светот го оштетуваат за околу 870 милијарди долари годишно. Овие приходи се за шест пати поголеми од буџетот за официјална помош за развој во целиот свет и претставуваат околу 1,5 проценти од светскиот бруто домашен производ.
Агенцијата на ОН соопшти и дека секоја година има милиони жртви од активностите на криминалните групи.
XS
SM
MD
LG