Достапни линкови

Меѓународна воената вежба во Украина


Во Украина денеска започна меѓународна воената вежба на која учествуваат покрај украински војници и војници од САД како и воен персонал од Австрија, Азербејџан, Бугарија, Канада, Грузија, Германија, Молдавија, Македонија, Норвешка, Полска, Романија, Србија и Шведска , Вежбите ќе траат две недели, а војниците од 15 земји ќе практикуваат заеднички напори за мировните операции.
XS
SM
MD
LG