Достапни линкови

Американски товарен брод пристигна во Хавана


По 50 години пауза првиот американски товарен брод Куба пристигнаа во Хавана со товар хуманитарна помош од САД. Ана Сесилија пристигна по еден ден доцнење поради бирократски проблеми.
Меѓународната Корпорација која ги управува американските хуманитарни и религиозни групи соопшти дека испораката е во согласност со 50 години старото американско трговско ембарго против Куба.
Компанијата се надева дека серијата на неделни пратки помош ќе продолжи.
XS
SM
MD
LG