Достапни линкови

Руската Дума ќе гласа за два контроверзни закони


Russia -- Action against censorship in Internet near the State Duma, Moscow, 11Jule2012
Денеска се очекува Думата да гласа за два контроверзни закони. Првиот е законот со кој клеветата повторно станува криминално дело, а со вториот се ставаат дополнителни ограничувања за невладините организации. Со законот за клевета се предвидува казана до 5 години затвор.
Со законот за Невладините организации пак се бара регулација на „странските агенти“ кои примаат пари од странство. НГО – ата ке бидат приморани да даваат извештаи за своите активности на властите во Русија.
XS
SM
MD
LG