Достапни линкови

Намалување на кинескиот економски раст


Рекорно успорување на кинескиот економски раст е забележано во вториот квартал од годинава поради намалување на извозот и домашната потрошувачка. Растот на втората по големина економија во светот заклучно со јуни се проценува на 7,6 проценти, што претставува најниско ниво од 2009 година. Кинеската влада очекува економскиот раст на годишно ниво да изнесува 7,5 проценти.
XS
SM
MD
LG