Достапни линкови

Протест против насилството врз жените во Кабул


Десетици жени се собраа на протест во Кабул
Десетици жени се собраа на протест во Кабул за да го осудат насилството против жените.
До овие протести доаѓа по јавната егзекуција на млада мажена авганистанка обвинета за прељуба. На жените им се прикличија и неколку авганистански пратеници.
Егзекуцијата на 22 жена предизвика глобална осуда. Властите за тоа ги обвинија талибанците кои, пак, соопштија дека не учествуваале и дека процесот не бил во согласност со шеријатското право.
XS
SM
MD
LG