Достапни линкови

Нов контингент на АРМ замина во мировна мисија во Авганистан


150 припадници на АРМ денеска беа испратени на мисија во Авганистан. Тие заминаа во Кабул во рамки на 13-та ротација на мисијата ИСАФ. Војниците ќе бидат распоредени во главната команда на ИСАФ во Кабул. Во наредните шест месеци тие ќе бидат во рамки на контингентот на Велика Британија. Во оваа ротација ќе биде распореден и менторскиот тим за обука на Авганистанските безбедносни сили кој задачите ќе ги извршува под команда на вооружените сили на Германија, а двајца старешини ќе бидат распоредени во Кабулскиот интернационален аеродром КАЈА.
XS
SM
MD
LG